Home Kert és parképítések Dísztavak és vízesések

Dísztavak és vízesések

10 perc olvasás
1
2,352
Dísztavak és vízesések

A természetben kialakított dísztavak igazi kikapcsolódási oázist jelentenek, amelyek az ön udvarát is egy abszolút élvezetes tájjá alakíthatják


Ezek a tavak eltérő méretűek lehetnek, sok virággal díszítettek, a szélein különböző dísznövényekkel, vízeséssel, vagy egy kis patakkal, vagy akár egy szökőkúttal.

Igazi tavakat építhetünk ki, amelyeken különböző színű tavirózsák terülnek el, sok virág és növény a tó szélén, arany Koi halak a tóban amelyek barátságosak az emberekkel.


Ezek a tájépítések olyan módon is megtervezhetők, hogy a növények egy minél nagyobb biodiverzitása kerüljön bele, továbbá más táj elemek (sziklák, kőtörmelékek, fák gyökerei amelyet “kidöntött a szél”), hogy így egy harmónikus, szép, szívgyönyörködtető táj látványát nyújtsák.


Egy ilyen csodálatos dísztó esetében figyelembe kell venni nem csupán az építési költségeket, hanem a karbantartását is, amely megfelelő tervezéssel jelentősen lecsökkenthető.


Egy ilyen tó, ha helyesen van megtervezve és kivitelezve, segít elfogadható szinten tartani a karbantartási erőfeszítéseket, hogy Ön így teljes mértékben élvezni tudja az elért alkotását. Egy önfenntartó ökoszisztéma lesz, amely nem ígényel nagy és rendszeres beavatkozást az ember részéről.


A mai technika megfelelő erőforrásokat nyújt, hogy rövid időn belül megvalósítsuk a legkomplexebb tájberendezést is. Ezek a tájépítési alkotások hozzájárulnak egy minőségibb élethez. Egy fillér sincsen hiába elköltve, ha ez hozzájárul egy zöldövezet kiépítéséhez, amely a környezetünket kellemesebbé, egészségesebbé, a levegőt tisztábbá teszi és elősegíti a biodiverzitást.


Az utóbbi időben megnövekedtek a kérések dísztavak építésére és kerti kis tavak létrehozására, egyidőben a modern ember azon ígényével, hogy átalakítsa az udvarát egy kis természetté ahol csend van és pihenni lehet.

Bárhol legyen is kialakítva egy ilyen kert dísztóval, mindig egy nyugtató és kellemes kilátást biztosít a megfigyelőinek és közelebb hozza az emberhez a természetet.


Rendelkezésre állunk dísztavak építésére, széles skálájú felszerelésekkel és vízi berendezésekkel, vízi és vízmenti növények kombinációival. A dísztavak kialakítását szakembereink végzik, így elkerülhetők azok a hibák amit általában elkövetnek akik nincsenek tisztában egy tó átfogó működésével, akik úgy gondolják, hogy 1-2 pompa, vagy drága szűrő beépítésével minden jól működhet, és nincs szükség ezen bioszisztémák optimalizálására. Az egyes növényfajok aránya, a víztömeg és a tó felülete közötti arány, az egyes területek mélysége, mind nagyban befolyásolja egy tó funkcionalítását. Telepítünk tavakat, vízeséseket, kis patakot, fa vagy kő díszítésű elemekkel, és/vagy más természetes anyagokból.

Rendelkezésre állunk dísztavak építésére, amelyek lehetnek eltérő méretűek, sok virággal díszítettek, különböző dísznövényekkel a szélén, vízeséssel, vagy egy kis patakkal, vagy akár egy szökőkúttal, igazi tavak, amelyeken különböző színű tavirózsák terülnek el, sok virág és növény a tó szélén, arany Koi halak a tóban amelyek barátságosak az emberekkel, növények minél nagyobb biodiverzitásával, és más tájépítési elemekkel, amely egy önfenntartó ökoszisztéma legyen, amely nem ígényel nagy és rendszeres beavatkozást az ember részéről. Rendeszermegoldásokat ajánlunk zöldövezetek kiépítésére amely konstruktívan és rugalmasan illeszkedik az Ön projektjének sajátos jellemzőihez.

Minden zöldtető kiépítés amelyet cégünk végez a legjobb költség/hatékonyság/biztonság arányt veszi figyelembe, optimális megodásokat kínálva az Ön projektjéhez.
Akár egy intenzív akár egy extenzív zöldtetőt szeretne, vagy táj-, esetleg kert típusút, vagy ha az épület teherbíró képessége olyan feltételeket követel, hogy ultrakönnyű, vagy könnyű zöldtető épüljön, ha szeretne egy mutatós kinézetű függőkertet az épület belső vagy külső falára, vagy csupán egy jobb zajszigetelőként, vagy ha a zöldtető ökológiai hatását ki szeretné egészíteni napelemekkel, állunk rendelkezésére projektekkel, rendszermegoldásokkal, zöldtető költségelőirányzattal, szakvéleménnyel.

 • Panouri de licheni şi muşchi stabilizaţi

  (Română) Panouri de licheni şi muşchi stabilizaţi

  Sajnos ennek a bejegyzésnek csak Román nyelvű változata van. A megtekintő kényelméért az a…
 • Összetett tereprendezések

  Összetett tereprendezések

  Gyönyörű, változatos növényzetű tájak kiépítésével közelebb hozhatjuk a természetet a váro…
 • Úszótavak

  Úszótavak

  Az úszótavak olyan a természetben épült tavak amelyeknek van egy medence jellegű területük…
 • Magas fa ültetése (10-15 m)

  Magas fa ültetése (10-15 m)

  Ha impozáns tájépítést szeretnénk, nem ültethetünk csupán fiatal facsemetéket. Ha magas, k…
 • Füvesítés gyepszőnyeggel

  Füvesítés gyepszőnyeggel

  A legbiztonságosabb és leghatékonyabb módja egy terület füvesítésének a gyepszőnyegek tele…
 • Szökőkutak

  Szökőkutak

  Összetett szökőkutak kiépítését végezzük, automatizált vízjátékokkal. A különböző elemek k…
Még több innen:  Kert és parképítések