Home Zöldtető rendszerek Hangszigetelő zöld struktúrák

Hangszigetelő zöld struktúrák

12 perc olvasás
0
3,559
Hangszigetelő zöld struktúrák

Köztudott tény, hogy a növényeknek kiváló környezetszennyezés csökkentő hatásuk van. Legyen szó akár hangszennyezésről vagy a vegyi szennyeződésekről, a vegetáció, legyen az bármilyen típusú, nagy mértékben csökkenti a városi iparosodás káros hatásait vagy a nagy forgalmú utak közelében levőket.

A gyorsforgalmi utak és autópályák építése egy megállíthatatlan folyamat, mivel ezeket gazdasági hajtóerőknek tekintik. Ugyanakkor ezeknek néha káros hatása van a hörnyezetre, ha párhúzamosan nem tesznek intézkedéseket azoknak az ellensúlyozására. Az autópályák mentén, az elválasztó és az oldalsó korlátoknak már a kezdetektől fogva hang elnyelő szerpük volt. Az építésük jellegét tekintve a hagyományos útmenti hangszigetelő falak különböző kompozit anyagból készülnek: fabeton, fa-polikarbonát, fa-ásványgyapot, fém-fa, fém-polimetil-akrilát, stb.

Egy autopálya hangvédő nem egy könnyen megvalósítható szerkezet; ahhoz, hogy egy jó terméket készítsünk és megfelelően helyezzük el a környezetben, széleskörű technikai és tudományos ismeretekre van szükségünk amely különböző területű kutatásokra is kiterjed. Hogy felmérjük a hangvédő fal hatékonyságát, ki kell számítani a zajcsillapítás külsődleges jellemzőjét az úti hangszigetelő panelek segítségével (insertion loss). Ezt fel lehet mérni pontos számítási módszerekkel, amelyek jelentésre kerülnek a környezeti feltételek függvényében, mint ezeknek a paneleknek az elhelyezése, a szélsebesség és a levegő hőmérséklete.

Itt megemlíthetjük az alternatív rendszereket, hangszigetelő falakat amelyek vegetációt tartalmaznak a felépítési szerkezetükben. Egy földből épített, piramis alakú vegetációs rendszer, a környezeti zaj elnyelő képességén kívül, felfogja a port, a mikrorészecskéket és jelentős mennyiségű CO2-t tart vissza. A széndioxid egy gáz, amely elsősorban a fosszilis tüzelőanyagok elégetéséből származik, főleg a napjainkban használt járművek üzemanyagából.

Egy ilyen szerkezet kiépítési költségei nem magasak az elsődleges befektetéssel szemben, viszont az ökológiai előnyök sokkal nagyobbak mint a szintetikus anyagból készült panelek esetében. Például, a levegőben levő mikrorészecskék különös veszélyt jelentenek a közegészségre. Szívbetegségeket okoz és súlyosbítja a tüdőbetegségeket. a Holland Közegészségügyi és Környezetvédelmi Intézet számítása szerint, évente, a mikrorészecskéknek rövid távra kitett emberek korai elhalálozása, eléri a 18.000-et. Összehasonlítva a fent említett hagyományos hangvédőkkel, a vegetációs struktúrák sokkal nagyobb mértékben rögzítik a mikrorészecskéket.

Az alkalmazott növényzet különböző formákat ölthet, mégis gazdasági megfontolásból különösen az extenzív típusú vegetáció alkalmas, amely nem ígényel költséges karbantartási munkálatokat. Az őshonos flóra fejlődése felgyorsítható, az adott éghajlat és a mikroklíma jellemzői szerint, évelő növények, fűfélék, amelyek az ökológiai előnyök mellett egy szép esztétikai kinézetet biztosítanak a megfigyelőknek.

Egy másik vegetáció típus hangszigetelő és környezetszennyezés elleni tulajdonságokkal a függőleges kertek, amelyek az épületek falára vagy különálló struktúraként épülnek, mint állványok vagy pergolák. Ezek zöld homlokzatnak is kialakíthatók, meggyökerezett kúszó növényekkel vagy élő falakkal, amelyekben sokféle különböző növényt lehet nevelni. Ennek a struktúrának is megvan minden előnye ami a hang szennyezés leküzdését, a vegyi vagy fizikai anyagok – mikrorészecskék – felfogását illeti, amely előnyök általában jellemzőek a zöld építményekre, legyenek azok zöldtetők, függőkertek, stb. Mindezeknek különleges szerepük van a környezetünk ökológizálásában, az élet minőségének javításában az élőhelyek feltételeinek javításával.

Szaktanácsadást biztosítunk zöldtetők, zöld teraszok kivitelezésében, hangszigetelő zöld struktúrák építésében amelynél a vegetáció, legyen az bármilyen típusú, nagy mértékben csökkenti a városi iparosodás káros hatásait vagy a nagy forgalmú utak közelében levőket.

Rendelkezésre állunk akár a tervezési szakasztól, hogy Ön optimális megoldásban részesüljön bármilyen zöldtető projekthez. Kulcsrakész projekteket valósítunk meg, teraszok, extenzív és intenzív zöldtetők hosszú távú karbantartását végezzük korszerű, tartós, ökológiai anyagokkal, vegetációs szőnyeg felhasználásával, amelyek összetétele speciálisan zöldtetőre szabott, legyen az extenzív, intenzív vagy táj típusú. A cégünk által kivitelezett zöldtetős projektek a legjobb költség / hatékonyság / biztonság aránnyal készülnek, emellett, segítünk rendszermegoldásokkal, teraszokhoz, zöldtetőkhöz, olyan módon, hogy konstruktívan és rugalmasan illeszkedjenaz Ön projektjének sajátos jellemzőihez.
Ez lehet akár egy hangszigetelő zöld struktúra, egy extenzív zöldtetősre tervezett ipari csarnok, vagy egy reprezentatív irodai épület intenzív zöld teraszokkal, vagy egy futurisztikus bevásárlóközpont, emeleti parkolókkal és táj típusú zöld teraszokkal.

Akár egy intenzív akár egy extenzív zöldtetőt szeretne, vagy táj-, esetleg kert típusút, vagy ha az épület teherbíró képessége olyan feltételeket követel, hogy ultrakönnyű, vagy könnyű zöldtető épüljön, ha a zöldtető ökológiai hatását ki szeretné egészíteni napelemekkel, vagy ha szeretne egy mutatós kinézetű függőkertet az épület belső vagy külső falára, állunk rendelkezésére projektekkel, rendszermegoldásokkal, zöldtető költségelőirányzattal, szakvéleménnyel.

Még több innen:  Zöldtető rendszerek