Home Kert és parképítések Magas fa ültetése (10-15 m)

Magas fa ültetése (10-15 m)

8 perc olvasás
2
22,628
Magas fa ültetése (10-15 m)

Ha impozáns tájépítést szeretnénk, nem ültethetünk csupán fiatal facsemetéket.

Ha magas, kifejlett fákat is belefoglalunk a tereprendezésbe, ez egyedi megjelenést kölcsönöz a tájnak, amely bárki figyelmét megragadja, a magas, magányos fákat kiegészítve kis és közepes méretű növényekkel, egy harmónikus képet kapunk.

Magas növények nélkül egy tájnak nem lehet reprezentatív kinézete, ha kizárólag fiatal növényeket használunk az egy “faiskola” benyomását keltheti, vagy minta csak egy kísérleti elrendezés “teszt/modelezés” lenne.

Kiváló minőségű ültetőanyag segítségével, beleértve a magas növényeket / fák / tűlevelűek extra méretben (10 – 15 m magas), és gyepszőnyeg használatával rövid időn belül olyan zöld területeket alakíthatunk ki amelyek úgy néznek ki mintha sok évvel ezelött lettek volna kialakítva.

A faültetés előnyei között megemlíthetjük, hogy árnyékot biztosít és oxigénnel dúsítja a légkört.

Megfelelő helyre ültetve, házak mellé, nemcsak hogy megvédenek az erős napsugárzástól, de hűvösebben is tartják a lakást, ezáltal lecsökkentve a légkondicionálás költségeit. Ugyanakkor, a saját kertünkbe ültetett fák megvédik házunkat, teraszunkat az egy irányból érkező erős uralkodó szelektől. Személyes igényeinktől függetlenül, ahhoz, hogy a legnagyobb hasznot merítsük a faültetéseinkből, meg kell választanuk az ehhez a művelethez legmegfelelőbb helyet, figyelembe véve a fák növekedési ritmusát, a maximális magasságát, a koronája maximális átmérőjét, stb.

Szakembereink a rendelkezésükre állnak, hogy tanáccsal szolgáljanak a lényeges tényezőkről, a nagy magasságú fák ültetésével kapcsolatban, azok helyének meghatározásában, amely függ a talajtól, fénytől, a rendelkezésre álló helytől stb, figyelembevéve egy magas fa gyökérzetének helyigényét is, amelynek erős gyökérzete lévén nem ajánlott, hogy túl közel ültessék az épületekhez; ezenkívül a fák típusáról amelyeket egy bizonyos kívánt helyre szeretnének ültetni, figyelembe véve a különböző fák kombinációjának esztétikus vonását is.

Rendelkezésre állunk tereprendezések megtervezésével, kiépítésével, magas fák ültetésével, akár 5 – 15 m magasak, amelyek egy tájba építve egy egyedi vonást kölcsönöz, amely bárki figyelmét megragadja, a magas, magányos fákat kiegészítve kis és közepes méretű növényekkel, egy harmónikus képet kapunk. Így a a magas növények/fák/tűlevelűek használatával, és gyepszőnyeg használatával rövid időn belül olyan zöld területeket alakíthatunk ki amelyek úgy néznek ki mintha sok évvel ezelött lettek volna kialakítva. A faültetés előnyei között megemlíthetjük, hogy árnyékot biztosít és oxigénnel dúsítja a légkört, segít a lakás hűtésében, védi a lakást, teraszt a széltől.

Rendszermegoldásokat ajánlunk zöldövezetek kiépítésére amely konstruktívan és rugalmasan illeszkedik az Ön projektjének sajátos jellemzőihez.

Minden zöldtető kiépítés amelyet cégünk végez a legjobb költség/hatékonyság/biztonság arányt veszi figyelembe, optimális megodásokat kínálva az Ön projektjéhez. Akár egy intenzív akár egy extenzív zöldtetőt szeretne, vagy táj-, esetleg kert típusút, vagy ha az épület teherbíró képessége olyan feltételeket követel, hogy ultrakönnyű, vagy könnyű zöldtető épüljön, ha szeretne egy mutatós kinézetű függőkertet az épület belső vagy külső falára, vagy csupán egy jobb zajszigetelőként, vagy ha a zöldtető ökológiai hatását ki szeretné egészíteni napelemekkel, állunk rendelkezésére projektekkel, rendszermegoldásokkal, zöldtető költségelőirányzattal, szakvéleménnyel.

 • Panouri de licheni şi muşchi stabilizaţi

  (Română) Panouri de licheni şi muşchi stabilizaţi

  Sajnos ennek a bejegyzésnek csak Román nyelvű változata van. A megtekintő kényelméért az a…
 • Összetett tereprendezések

  Összetett tereprendezések

  Gyönyörű, változatos növényzetű tájak kiépítésével közelebb hozhatjuk a természetet a váro…
 • Dísztavak és vízesések

  Dísztavak és vízesések

  A természetben kialakított dísztavak igazi kikapcsolódási oázist jelentenek, amelyek az ön…
 • Úszótavak

  Úszótavak

  Az úszótavak olyan a természetben épült tavak amelyeknek van egy medence jellegű területük…
 • Füvesítés gyepszőnyeggel

  Füvesítés gyepszőnyeggel

  A legbiztonságosabb és leghatékonyabb módja egy terület füvesítésének a gyepszőnyegek tele…
 • Szökőkutak

  Szökőkutak

  Összetett szökőkutak kiépítését végezzük, automatizált vízjátékokkal. A különböző elemek k…
Még több innen:  Kert és parképítések