Home Zöldtetők építőelemei Zöldesítés – Magkeverék

Zöldesítés – Magkeverék

11 perc olvasás
0
1,639

Magkeverék

A Bauder Samenmischung KS plus – magkeverék majdnem egész évben alkalmazható az extenzív zöldtetők bevetésére. Több mint 30 féle jól bevált lágyszárú növény, kiegészítve varjúháj fajtákkal, biztosítja a tető kiegyensúlyozott vegetációs keverékét. A magok megtapadása és a szerves tápanyagellátásuk csökkenti azok kifordulásának veszélyét és védi a növényzet fejlődését annak kezdeti szakaszában. Ezenkívül a gyökérgombák javítják a növények víz- és tápanyag felvételét és növelik a szárazságtűrő képességüket.

A növényzet kinézete
A magkeverék nagyrészét lágyszárú növények alkotják. A különböző magasságú, színű és kiterjedésű növények nagyon változatos kinézetűek. A szédum növények is a takarónövényzethez tartoznak, viszont alacsony növésük miatt nem tűnnek ki a megjelenésükkel.

Bauder Samenmischung KS plus
Tartalom magkeverék: lágyszárú növénykeverék, szédumokkal kiegészítve
Felhasználás kb. 100 g/m²
Szállítási forma 2 kg, zsák 5 kg, zsák
Termékszám 7460 0002 7460 0005
Kb. 8 hét után

A KS plus magkeverék a Bauder ültetőközegbe vetve éri el az optimális sűrűségét és szárazságtűrő képességét. A magkeverékben levő fajták széles skálája sokkal nagyobb biodiverzitást nyújt, mint egy hagyományos, szédum ültetvényes extenzív zöldtető, és sokkal változatosabb a kinézete, úgy színében mint textúrájában, tavasztól elkezdve egészen késő őszig. Megjegyzendő, hogy a növényzet évről-évre történő fejlődését befolyásolja a zöldtető rendeltetése, elhelyezkedése, és a helyi időjárási viszonyok.

12-16 hét után

Az ültetőközegbe vetett fajták egy kezdettől fogva jól fejlődő növényközösséget biztosítanak, amely színben és érdekességben változatos növényeket hoz, amelyből egyes fajok eltűnnek az első növekedési időszak után. Ugyanakkor, a magkeverék kiegészítődik olyan más fajta szél hozta magokkal amelyek a helyi környező tájakról érkeznek és amelyek növelik a növényzet biológiai sokféleségét. Ezek közül egyesek eltávolításra szorulhatnak, hogyha túl invazívnak bizonyulnak.

A második növekedési szezonban

A növényzet karbanntartása az elültetés után jelentősen függ attól, hogy hogyan szeretnénk, hogy a növényzet kinézzen kifejlett állapotában és a kívánt biodiverzitástól. Mindenekelött azt ajánljuk, hogy a magvetés elött mindenfajta helyi invazív növény el legyen távolítva, ezenkívül, hagyni kell az elvetett növényeknek, hogy az év során növekedjenek, mielött visszavágnánk őket késő ősszel 50 mm és 70 mm közöttire és eltávolítanánk a dugványokat.

Hogyha egy virágokban és színekben gazdag teraszt szeretnénk, ajánlatos a Bauder Xero Flor Organic trágya használata, 80 g/m2 arányban, késő tavasszal és szeptember elején.

Néhány év után

A Bauder KS plus magkeverék egy tartós vegetációs szőnyeget fog eredményezni, különböző területeken, különböző jelleggel. Hasonlóképpen feljavítható hozzáadott magokkal vagy más alkalmas növényekkel, figyelembe véve ezeknek a teljes növényközösségre gyakorolt hatását.

Bármilyen ökológikus kiépítés tervezési fázisától amely tetőre vagy teraszra épül, ajánljuk teljeskörű támogatásunkat, hogy a befektetésnek megfelelő rendszert alakítsunk ki, arányosan a költségi és építési lehetőségekkel.

A magkeverék majdnem egész évben alkalmazható az extenzív zöldtetők bevetésére. Sokféle jól bevált lágyszárú növény, kiegészítve szédum fajtákkal, biztosítja a tető kiegyensúlyozott vegetációs keverékét.

Azok a gyártók amelyeknek az anyagai felhasználásra kerülnek zöldtetők berendezésénél, nemzetközileg és helyileg is elismertek, továbbá a csapatunk, amely már sok közös projektet valósított meg, megbízható és látványos eredményekkel, elvégezheti mindezen komponenseknek a beszerelését, karbantartását. Általunk, az ökológikus tetők építőelemeinek minősége megduplázódik az emberi szakértelemmel, képesített és tapasztalt szakembereink jártasak a zöldtető kiépítés minden tartozékának használatában és karbantartásában.

Ez lehet akár egy extenzív zöldtetősre tervezett ipari csarnok, elsődleges ökológiai szereppel, vagy egy reprezentatív irodai épület intenzív zöld teraszokkal, vagy egy futurisztikus bevásárlóközpontról, emeleti parkolókkal és táj típusú zöld teraszokkal. Csapatunk felkészültsége biztosítja, hogy a projektben szereplő minden felhasználandó anyag, kompatibilis legyen egymással, hogy az eredmény egy egységes egész legyen. A védőrétegek, szűrőrétegek, drénrétegek a zöldtető rendszer építőelemei, olyan kiegészítőkkel mint: kontrollaknák, elválasztó profilok, összefolyó rácsok, kifolyók, és más termékek szükség szerint.

Még több innen:  Zöldtetők építőelemei