Home Kert és parképítések Összetett tereprendezések

Összetett tereprendezések

10 perc olvasás
2
4,446
Összetett tereprendezések

Gyönyörű, változatos növényzetű tájak kiépítésével közelebb hozhatjuk a természetet a városi környezetünkhöz, amelyben élünk.

Egy összetett tereprendezésbe sokféle tájépítési elemet tehetünk, mint pázsit, rusztikus kikövezés, vagy természetes kövekkel, alpesi kertek, japán kertek, tavak, patakok, vízesések, szökőkutak, sövények, virágágyások, száraz kertek (xerogarden), kúszónövényekkel borított pergolák, intenzív és extenzív zöldtetők, egy sor magas fa, vagy egy magányos magas növény, lejtők hatékony és mutatós stabilizálása, automata öntözőrendszerek, stb.

Nyilvános parkok keretén belül lehetnek sportterek, játszóterek, dendrológiai parkhoz hasonló zöldövezetek. A mai technika megadja az erőforrásokat, hogy rövid időn belül megvalósítsuk a legkomplexebb tájberendezést is. Ezek a tájépítési munkák hozzájárulnak egy minőségibb élethez. Egy fillér sincsen hiába elköltve, ha ez hozzájárul egy zöldövezet kiépítéséhez, amely a környezetünket kellemesebbé, egészségesebbé, a levegőt tisztábbá teszi és elősegíti a biodiverzitást.

Hagyjuk, hogy az álmaink valóra váljanak

Ha ön arról álmodik, hogy egy reggel mezítláb lépjen ki egy mezei virágos pázsitra, ez az álom megvalósítható.

Úszni szeretne egy természetes medence tiszta vizében, egy betonmedence helyett amelynek vize fertőtlenítő- és klórszagú?

Egy természetes medncét szeretne, egy növénymentes, úszó résszel meg egy tavirózsás és vízmenti virágokkal teli résszel, barátságos Koi halakkal? Igen, lehetséges!

Gyümölcsfákat szeretne amelyek már az ültetés évében teremjenek? Igen, megvalósítható!

Egy új házba költözött és szeretne a gyerekek számára egy kilátót építeni a fára? Igen, lehetséges, egy csoport érett, vastagtörzsű fa ültetésével.

De még mielött mindez megvalósulna, szükséges, hogy a kedvezményezet hajlandó legyen meghallgatni a szakértő tanácsadását, ezenkívül egy elvárásnak megfelelő költségvetés.

Gyakran felteszik a kérdést: Mennyibe kerül átlagban egy négyzetméter tereprendezés?
Ez lehet 3.000-3.600 Ft/m² gyepszőnyeg telepítéssel;
Lehet 5.500.000 Ft/m² egy 9 m magas és 40 cm átmérőjü (alapjánál mért) vastag törzsű mamut fa ültetésével;

A különbség két azonos struktúrájú tájépítés költségei között (egy kisebb és egy bővebb költségvetés) az időhorizont. Lehet ma egy 1 cm vastag törzsű almafa csemeténk egy ágacskával, 3.000 Ft-ért, vagy egy nagyobb koronájú, 4-5 cm vastag törzsű amely 2 kg gyümölcsöt hoz már az ültetés évében.
A kettő közötti különbség 5 év és 15.000 Ft. A kifejlett fából már az ültetés pillanatától hasznunk származik, míg a másik egy ígéret a jövőre nézve, viszont lépésről lépésre követhetjük amíg meghozza első gyümölcsét. Egyik lehetőség sem áll a másik felett, de már a tervezés fázisában egyértelművé kell tenni az elvárásokat és a pénzügyi forrásokat.

Az új, modern épületek mellé, kiépíthetünk minimalista stílusú zöldövezetet, mint például a mellékelt képen.

Rendelkezésre állunk összetett tereprendezések megtervezésével, sokféle tájépítési elemekkel, mint pázsit, rusztikus kikövezés, vagy természetes kövekkel, alpesi kertek, japán kertek, tavak, patakok, vízesések, szökőkutak, sövények, virágágyások, száraz kertek (xerogarden), kúszónövényekkel borított pergolák, intenzív és extenzív zöldtetők, egy sor magas fa, vagy egy magányos magas növény, lejtők hatékony és mutatós stabilizálása, automata öntözőrendszerek, zöldövezetek rendszermegoldásait ajánljuk, amely konstruktívan és rugalmasan illeszkedik az Ön projektjének sajátos jellemzőihez.

Minden zöldtető kiépítés amelyet cégünk végez a legjobb költség/hatékonyság/biztonság arányt veszi figyelembe, optimális megodásokat kínálva az Ön projektjéhez. Akár egy intenzív akár egy extenzív zöldtetőt szeretne, vagy táj-, esetleg kert típusút, vagy ha az épület teherbíró képessége olyan feltételeket követel, hogy ultrakönnyű, vagy könnyű zöldtető épüljön, ha szeretne egy mutatós kinézetű függőkertet az épület belső vagy külső falára, vagy csupán egy jobb zajszigetelőként, vagy ha a zöldtető ökológiai hatását ki szeretné egészíteni napelemekkel, állunk rendelkezésére projektekkel, rendszermegoldásokkal, zöldtető költségelőirányzattal, szakvéleménnyel.

 • Panouri de licheni şi muşchi stabilizaţi

  (Română) Panouri de licheni şi muşchi stabilizaţi

  Sajnos ennek a bejegyzésnek csak Román nyelvű változata van. A megtekintő kényelméért az a…
 • Dísztavak és vízesések

  Dísztavak és vízesések

  A természetben kialakított dísztavak igazi kikapcsolódási oázist jelentenek, amelyek az ön…
 • Úszótavak

  Úszótavak

  Az úszótavak olyan a természetben épült tavak amelyeknek van egy medence jellegű területük…
 • Magas fa ültetése (10-15 m)

  Magas fa ültetése (10-15 m)

  Ha impozáns tájépítést szeretnénk, nem ültethetünk csupán fiatal facsemetéket. Ha magas, k…
 • Füvesítés gyepszőnyeggel

  Füvesítés gyepszőnyeggel

  A legbiztonságosabb és leghatékonyabb módja egy terület füvesítésének a gyepszőnyegek tele…
 • Szökőkutak

  Szökőkutak

  Összetett szökőkutak kiépítését végezzük, automatizált vízjátékokkal. A különböző elemek k…
Még több innen:  Kert és parképítések