Home Megoldások Nagy víz visszatartású

Nagy víz visszatartású

5 perc olvasás
0
2,177
Nagy víz visszatartású

Vízmegtartó zöldtető rendszerek, speciálisan a csapadékvíz maximális visszatartására tervezve.

Műszaki adatok
Súly 120 kg/nm vagy 1.2 KN/nm
Réteg magasság 120 mm
Vegetáció forma varjúháj, fűfélék, virágok
Vízmegtartás ≥ 80 %
Ökológiai érték
Karbantartási költség
Költség tényező
Leírás

Olyan extenzív zöldtető típusok amelyeket a legkülönbözőbb időjárási viszonyokra terveztek. A föld különböző területein kerülnek kiépítésre, mivel ezek ellenállnak az extrém északi hidegeknek. Ezenkívül heves esőzéses területeken, vagy hosszú száraz időszakos helyeken is építik, ahol bármilyen növényzet jól fejlődik, például moha fajták, virágok, lágyszárúak, évelők és varjúháj fajták. Ilyen feltételek mellett egy olyan zöldtető rendszert kell kialakítani amelynek elsődleges tulajdonsága, hogy minél nagyobb mennyiségű vizet tároljon a szubsztrátumában, a növények megfelelő fejlődéséért, más esetben pedig azért, hogy ne terhelje túl a lefolyórendszert. A magasabb nedvességtartalom több növény fajnak biztosít jó életfeltételeket. Ezáltal növeli az ökológiai értékét, illetve a nedvesség párolgásával hűsítő hatással van az épületre.

Egy extenzív zöldtető rendszer magas dekoratív értékkel, egy park minden tájberendezési építőelemeivel kivitelezhető olyan szerkezetekre amelyeknek magas teherbírási képessége van. Szaktanácsadást biztosítunk zöld teraszok kivitelezésében, optimális megoldásokkal, az Ön sajátos projektjéhez igazítva.

Kulcsrakész projekteket valósítunk meg, teraszok, extenzív és intenzív zöldtetők hosszú távú karbantartását végezzük korszerű, tartós anyagokkal, vegetációs szőnyeg felhasználásával, amelyek összetétele speciálisan zöldtetőre szabott, legyen az extenzív, intenzív vagy táj típusú.

Ezek lehetnek könnyű vagy ultrakönnyű tetőktől elkezdve, egészen az intenzív kertépítésekig, parkok, pihenő helyek, táj rendezések, kikövezett gyalogforgalmú vagy autóutak, zöldtetők napelemekkel, függőkertek az épület külső vagy belső falain, irodai épület intenzív zöld teraszokkal, pihenőhellyel, vagy egy futurisztikus bevásárlóközpont, emeleti parkolókkal és táj típusú zöld teraszokkal.

A cégünk által kivitelezett zöldtetős projektek a legjobb költség/hatékonyság/biztonság aránnyal készülnek, emellett, segítünk rendszermegoldásokkal, teraszokhoz, zöldtetőkhöz, olyan módon, hogy az konstruktívan és rugalmasan illeszkedjenaz Ön projektjének sajátos jellemzőihez. Rendelkezésére állunk projektekkel, rendszermegoldásokkal, zöldtető költségelőirányzattal, szakvéleménnyel.

 • Gazdaságos tető

  Gazdaságos tető

  Extenzív zöldtető rendszerek, amelyek különösen a könnyű szerkezetű tetőkre lettek kifejle…
 • Táj típusú tető

  Táj típusú tető

  Intenzív zöldtető, magas dekoratív értékkel, egy park minden típusú tájberendezési elemekk…
 • Tetőkert

  Tetőkert

  Zöldtetők, igazi kertek, gazdag növényzettel, pázsit, cserje, gyümölcsfa, zöldségfélék. Mű…
 • Ultrakönnyű tető

  Ultrakönnyű tető

  Ultrakönnyű extenzív zöldtető rendszer, bármilyen könnyű szerkezetű felületre tervezve. Mű…
 • Lejtős tető

  Lejtős tető

  Egy extenzív típusú zöldtető, amely könnyű szerkezetű tetőkre, lejtős felületekre épül, 45…
 • Bioszolár tető

  Bioszolár tető

  Extenzív tető, fotovoltaikus panelekkel kombinálva, egy pozitív környezeti hatással és sok…
Még több innen:  Megoldások