Home Növényzet Félintenzív – biodiverz növényzet

Félintenzív – biodiverz növényzet

19 perc olvasás
0
3,625

A félintenzív – biodiverz növényzet legtöbb esetben magvetéssel történik.

Az alább felsorolt növényények magvai alkothatnak egy biodiverz tetőn használatos magkeveréket, amely sokszínű, nagy diverzitású virágok és ellenálló növényekből áll.

Ez a vegetáció típus elérhető vegetációs szőnyeg kiterítésével is, amely azonnali eredményt nyújt, ez utólag kiegészíthető az alábbi növények magvainak a vetésével.
A leghatékonyabb módszer mégis az egész terület bevetése, így a növények egy nagyon széles skáláját tudjuk biztosítani, textúra és szín skálában, mintsem a vegetációs szőnyeg esetében, továbbá egy ellenálló és egészséges növényközösséget kapunk.

A Bauder KS Plus magkeverék túlnyomórészt lágyszárú növényekből áll, fajokból amelyek egy színes virágkeveréket kínálnak, ezek az év különböző szakaszaiban virágoznak és úgy lettek összeválogatva, hogy egy nagyfokú biodiverzitást biztosítsanak.

Magfajták a Bauder KS Plus keverékben:
Növények amelyekkel kiegészíthetők:

Gazdag tájberendezési és zöldtető építési tapasztalattal, állunk rendelkezésre az extenzív, félextenzív vagy intenzív zöldtető növényzetének kiválasztásánál.

A különböző szedum fajták, vadon élő füvek ideális növények az extenzív, biodiberz zöldtetőre, de kombinálni lehet őket sokféle virágzó növénnyel, hogy a látvány igazán dekoratív legyen.

A növényzet kiválasztását amely alkotni fogja a zöldtető, zöld terasz, vagy élő falak összetételét, szakképzett kertész és tájépítészeti mérnökök segítségével végezzük, akik tapasztalattal rendelkeznek bármilyen típusú zöld terület építésében.

Az általunk ajánlott növények megfelelnek a helyi éghajlati viszonyoknak, legyen szó akár őshonos vagy behozott fajról, amelyek életképesnek bizonyultak az adott éghajlat és mikroklíma területén. A zöldtető utólagos karbantartását a garancia időszakában vagy a fenntartási szerződésnek megfelelően, maximális szakszerűséggel és hatékonysággal végezzük, azzal a közös céllal, hogy egy esztétikus, egészséges és jól fejlődő zöldövezet legyen. Az Ön ökológikus tetője lehet extenzív, szedummal, intenzív, fűfélékkel, évelő növényekkel, cserjékkel, fákkal és a legminőségibb pázsittal. Az ültetés történhet vegetációs szőnyeggel, szedum szőnyeggel, vagy gyep szőnyeggel, csemete ültetéssel, vagy fűmaggal, mag keverékkel, vagy növény tálcák felszerelésével, amely kifejlett növényeket tartalmaz, az azonnali eredmény eléréséért.

Még több innen:  Növényzet