Úszótavak

8 perc olvasás
2
5,090
Úszótavak

Az úszótavak olyan a természetben épült tavak amelyeknek van egy medence jellegű területük (fedélzet, lépcsők, szintek, egyenes falak amelyek természetes anyagokból készültek) és egy dísz területük, sok növényzettel és kaviccsal amelyek megfelelő vízszűrést végeznek, bioszűrők segítségével.

A fürdőtavaknak számos előnyük van, több rejlik bennük a vizuális hatásuknál. Nyáron egy kristálytiszta vízben úszhatunk, egy kellemes természetes környezetben, télen viszont ha az időjárás megengedi akár korcsolyázhatunk is rajtuk.

Sok esetben van egy úszásra szánt speciálisan kialakított fő része (fa, természetes anyagokból kiépített fal), amely el van választva a növényi részétől, amely természetes módon szűri meg a vizet. Így a vízi, vízmenti növények, elkülönülnek és nem jutnak be közvetlenül a medencébe. A homok, meg a tavaknál használt speciális föld nem tömíti el a medencét, csupán a tiszta víz a felszínről fog áthaladni és regenerálni fogja az úszó teret.

A tó növényzete figyelmesen kiválogatott vízi növény fajtákból áll, egy minél nagyobb diverzitású, megfelelő fajokból álló vegetációból, amelynek a medencéhez szükséges biológiai szűrő hatása van, ezenkívül kellemes látványti is nyújt, és átalakítja a vízben levő nitriteket és nitrátokat vegetációs anyaggá, így folyamatosan tisztítja a vizet.

Az úszótó költségvetésénél számos tényezőt kell figyelembe venni, mint a tó mérete – ez egy kulcsfontosságú tényező, a kiásás költségei, a medece alakja és típusa, a környezeti zöld és vízi növények, a választott kiegészítők mint pl. speciális szűrők, stb. Viszont sok esetben egy úszótó teljes költségvetése messze kevesebb mint egy beton medencéjé, speciális alátéttel, klóradagolóval, szkimmerekkel, szűrőkkel, stb.

Általában egy úszótó karbantartása nem ígényel különleges munkálatokat, bárki által elvégezhető, és többnyire egy aktív szabadidős tevékenységnek tekinthető.

Rendelkezésre állunk úszótavak tervezésére és építésére, amelyeknek van egy úszásra szánt speciálisan kialakított fő része és egy dísz területük, sok növényzettel és kaviccsal amelyek megfelelő vízszűrést végeznek, bioszűrők segítségével. Az úszótavaknak számos előnyük van, a vizuális hatásukon kívül, a tó növényzeti területe figyelmesen kiválogatott vízi növény fajtákból áll amelyek természetes módon tisztítják a vizet, klór hozzáadása nélkül, ezenkívül a kiépítési és karbantartási költségei is alacsonyabbak a hagyományos medencékkel szemben.

Rendeszermegoldásokat ajánlunk zöldövezetek kiépítésére amely konstruktívan és rugalmasan illeszkedik az Ön projektjének sajátos jellemzőihez.
Minden zöldtető kiépítés amelyet cégünk végez a legjobb költség / hatékonyság / biztonság arányt veszi figyelembe, optimális megodásokat kínálva az Ön projektjéhez.
Akár egy intenzív akár egy extenzív zöldtetőt szeretne, vagy táj-, esetleg kert típusút, vagy ha az épület teherbíró képessége olyan feltételeket követel, hogy ultrakönnyű, vagy könnyű zöldtető épüljön, ha szeretne egy mutatós kinézetű függőkertet az épület belső vagy külső falára, vagy csupán egy jobb zajszigetelőként, vagy ha a zöldtető ökológiai hatását ki szeretné egészíteni napelemekkel, állunk rendelkezésére projektekkel, rendszermegoldásokkal, zöldtető költségelőirányzattal, szakvéleménnyel.

 • Panouri de licheni şi muşchi stabilizaţi

  (Română) Panouri de licheni şi muşchi stabilizaţi

  Sajnos ennek a bejegyzésnek csak Román nyelvű változata van. A megtekintő kényelméért az a…
 • Összetett tereprendezések

  Összetett tereprendezések

  Gyönyörű, változatos növényzetű tájak kiépítésével közelebb hozhatjuk a természetet a váro…
 • Dísztavak és vízesések

  Dísztavak és vízesések

  A természetben kialakított dísztavak igazi kikapcsolódási oázist jelentenek, amelyek az ön…
 • Magas fa ültetése (10-15 m)

  Magas fa ültetése (10-15 m)

  Ha impozáns tájépítést szeretnénk, nem ültethetünk csupán fiatal facsemetéket. Ha magas, k…
 • Füvesítés gyepszőnyeggel

  Füvesítés gyepszőnyeggel

  A legbiztonságosabb és leghatékonyabb módja egy terület füvesítésének a gyepszőnyegek tele…
 • Szökőkutak

  Szökőkutak

  Összetett szökőkutak kiépítését végezzük, automatizált vízjátékokkal. A különböző elemek k…
Még több innen:  Kert és parképítések