Home Hírek Modern szabadidőközpont zöldtetővel

Modern szabadidőközpont zöldtetővel

4 perc olvasás
1
157
Modern szabadidőközpont zöldtetővel

Egy új építmény körvonalazódik a Tatros folyó mentén, Kománfalva városában: “Trotuş” Szabadidőközpont – amelyhez a teljes befektetés meghaladja a 20 millió Lejt.

Ez egy egyedülálló épület az országban, megépítésének a társfinanszírozása 50 százalékban európai alapokból történik és 50 százalékban helyi költségvetésből. Lesz egy többfunkciós terme, két tribünnel, 350 fős férőhellyel. A beltéri szabadidős teremnek lesz egy multisport területe, amely alkalmas lesz labdarúgás, kézilabda, röplabda és kosárlabda játékok folytatására, de egyéb sportokra is mint asztalitenisz, stb.

A szabadidőközpont a stadion környékén épül, ahová kialakítanak egy parkolót is. Két úszómedence is épül, felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt, egy napozóhely és egy tér szabadidős tevékenységekre, ezekért a lehetőségekért ez a szabadidő központ egy keresett helyiség lesz úgy a Tatros völgyiek számára mint más vidékekről jött látogatóknak.

Modern szabadidőközpont zöldtetővel

A szabadidő központ rendelkezik egy esti sporttevékenységeknek szánt világítási rendszerrel, egy 9,45 m magas kilátótoronnyal, egy fotovoltaikus parkkal amely a zöldtetővel együtt egy modern, ökológikus építészeti komplexumot fog alkotni.

Ennek az egyedi épületnek az ökológikus zöldtetője mintegy 3200 m² területen lesz kiépítve, félextenzív típusú zöldteraszként, megerősített Szédum vegetációs szőnyeggel.

Ez a modern, félhenger alakú zöldtetős szabadidő központ minden bizonnyal hamarosan egy közkedvelt, különleges attrakciós terület lesz, annál is inkább mivel a kiépítési nehézsége miatt ritkán találkozhatunk ilyen épülettel.

Modern szabadidőközpont zöldtetővel

Azzal, hogy mi is részt vehettünk ebben a projektben kiváltságunk volt kiépíteni Kelet-Európa egyik legbonyolultabb zöldtetőjét.

A projekt különösen szép, viszont technikailag nehéznek bizonyult, amivel próbára tett minket, mivel egy életképes zöldtetőt kellett kiépítenünk nagy dőlésszögű, görbülő lejtőn, korlátozott rögzítési lehetőségekkel.

Még több innen:  Hírek