Home Hírek Nemzetközi zöldtető kongresszus

Nemzetközi zöldtető kongresszus

3 perc olvasás
1
90
Nemzetközi zöldtető kongresszus

A 4-dik Nemzetközi Zöldtető Kongresszus 2015 Április 20-21 között, Isztanbulban volt megrendezve.

Hol találunk zöldövezetet a városban? Ezt a kérdést teszik fel egyre gyakrabban az építész szakértők a világon, akik a városi agglomeráció kihívásával néznek szembe.

A kongresszuson a “Fedezze fel a természetet a tetőn” mottóval be lett mutatva sok érdekes zöldtetőmegoldás amely elősegítheti egy város természet irányába való fejlődését.

Számos új zöldtető technológia lett bemutatva a résztvevők által.

A kongresszus programja interaktív stílusban volt megszervezve, előadásokkal és workshopokkal. Elismert zöldtető szakértők, tervezők, tájépítészek, kertépítő vállalkozók, kertészeti szakemberek és helyi hatóságok küldöttei osztották meg ismereteiket és válaszoltak kérdésekre a gyakorlat-orientált workshopokon.

A kongresszus angol és török nyelven folyt (szinkrontolmácsolással). A Nemzetközi Zöldtető Egyesület (IGRA) támogatásával, a kongresszust a törökországi Raffles Hotelben (Zorlu Center), Isztanbulban tartották.

Nemzetközi zöldtető kongresszus

Aki velünk tartott egy színvonalas programban lehetett része a Zorlu Center-ben amelynek 72.000 m² zöldterülete van mely zöldtető rendszerben van kialakítva különböző szinteken.

A Negyedik Nemzetközi Zöldtető Kongresszus kiemelkedő sikerrel ért véget: 500 résztvevővel 35 országból, rengeteg bemutatásra került zöldtető projekttel, kiemelkedő előadókkal, nemzetközi kollegiális légkörrel.

Még több innen:  Hírek