Home Hírek Sajtómegjelenések, társadami aktivitás

Sajtómegjelenések, társadami aktivitás

5 perc olvasás
1
133
Sajtómegjelenések, társadami aktivitás

Az Odu green roof részt vesz az aktivítási közösségének a szakmai és társadalmi életében.

Megtartja a stratégiai partnerségeket és támogatja azon eseményeket amelyek hozzájárulnak a fejlődéshez a zöldtetők, függőkertek építése területén, a zöldövezetek kiépítésében, általánosan, és az új szakemberek képzésében.

Bauder – az Odu green roof fontos patnere idén ünnepli a 10 éves évfordulóját Romániában

A Bauder cég világszerte több mint 150 éves tapasztalattal rendelkezik, míg helyileg a Bauder az idén ünnepli a 10 éves fennállását.

A 2005-ös alapítása óta, tanúi vagyunk az évről évre történő jelentős növekedésnek, voltak évek amelyekben megdupláztuk sőt megháromszoroztuk a forgalmat.

Sikeresen behoztuk a zöldtető rendszert a Román piacra, és lassan, lassan a poliuretán habot is, megváltoztattuk az ígényeket, a régi oxidált bitumenes lemezek helyett minőségibb lemezekre

– Árpád Ábrám a Bauder KFT főigazgatójának elmondása szerint

A tetőre épített “Zöld oázis” – a Zöldtető egy igazi természetből átvett terület, amelyet közel hozunk a lakásunkhoz, egy megoldás amelyet a cégünk felkínál azok számára akik nem csupán egy működő házat szeretnének, hanem egyben egy különleges kialakításút.

Ezek kiépíthetők a következő elemekkel: intenzív vagy extenzív növényzet, évelőkkel vagy szédum hajtásokkal, növényi szubsztrátum, szűrőréteg, egy drén és vízmegtartó réteg, egy védőréteg és egy elválasztó- és szintezőréteg.

Az épület előnyös kinézete mellett, egy ház amely egy zöldtetővel ékeskedik sokkal értékesebb, egy sor ökológiai előnnyel jár, a környező levegő lehűtésétől kezdve az oxigén termelésig, de a por felfogásával is és az esővíz megtartással, páratartalom szabályozással. Ezenfelül egy helyesen telepített zöldtető meghosszabbítja a tető vízszigetelésének élettartamát és egy hatékony hőszigetelőnek bizonyul.

– Árpád Ábrám, Bauder KFT főigazgató elmondása alapján

Az elmúlt évben az Odu green roof és a Bauder együtt jelentős erőfeszítéseket tettek, hogy a zöldtetők piacát megerősítsék.

A sajtóközlemény teljes változata

Még több innen:  Hírek