Home Hírek Vietnámi óvoda a jövőért

Vietnámi óvoda a jövőért

3 perc olvasás
3
417
Vietnámi óvoda a jövőért

A Farming Kindergarten napkollektor – zöldtetővel 3800 négyzetméteren terül el Vietnamban, a mezőgazdasági óvodát a Vo Trong Nghia Architects tervezte, egy elképesztő építészeti projekt keretében próbálja visszaadni a tudást az embereknek.

Vietnam a történelmileg mezőgazdasággal foglalkozó országok közé tartozik, ahol az emberek viszonyulása a természethez gyorsan változik. A Biên Hòa, Dong Nai-ban található kortárs óvoda arra törekszik, hogy két rendkívül fontos tevékenységet támogasson: a tanulást és az élelmiszer előállítását.

Vietnámi óvoda a jövőért

Az óvoda egy hatalmas gyár mellett helyezkedik el, ahol azok a szülők dolgoznak, akiknek a gyerekei az oviba járnak, mintegy 500 gyermekről van szó. Annak érdekében, hogy elmélyítsék a kapcsolatot a környezettel és a természettel az óvoda rendelkezik egy olyan összefüggő zöldtetővel, ahol a gyerekek számára játszóteret alakítottak ki és mezőgazdasági tapasztalatot szerezhetnek abban a kísérleti veteményeskertben, ahol öt különböző zöldséget termesztenek 200 nm-en.

Az épület célja, hogy maximalizálja a fény és a friss levegő beáramlását, a modern óvoda szigetelt a zöld tetővel, és a zöld homlokzat beárnyékolja a belső tereket.

Napkollektoros vízmelegítőt használnak és az újrahasznosított szennyvizet pedig a közeli gyárban használják öntözésre és WC öblítésre. Minden környezetbarát funkció megjelenik annak érdekében, hogy részt vállaljanak a gyermekek nevelésében.

Még több innen:  Hírek