Home Hírek Workshop – Reciprokális és zöldtető

Workshop – Reciprokális és zöldtető

3 perc olvasás
0
444
Workshop - Reciprokális és zöldtető

Ezeken a napsütéses őszi napokon, Székelykeresztúr közelében, Nagygalambfalván, egy érdekes eseményt szerveznek, amelyre 7 napra eljöhetnek mindazok akik meg szeretnék tanulni hogyan készül egy reciprokális (kölcsönös) tető és egy ökológikus zöldtető, és még sok más érdekesség.

A reciprokális tető (önhordó tető) előnye, hogy nagyon olcsó, az alapanyaga egy nyersanyag, amely nem ígényel előregyártást mint egy téglalap alakú gerenda esetében, és nincs nagy szállítási költsége sem. Nagyon gyorsan telepíthető, állványok, vagy tartóoszlopok nélkül. Mivel a közepén marad egy üres tér, csatlakoztatni lehet akár egy tetőablakot is, így kilátás nyílik az égre és élvezni lehet a természetes fény előnyeit.

Egy reciprokális tetőnek a súlya egyenletesen osztódik el a tartófalakon, függőlegesen fejtve ki nyomást, nem oldalirányban nyomja kifele a falakat. Optimális megoldás azok számára akik az organikus, kerek formák mellett döntenek.

A zöldtető előnyei:

  • kitűnő hangszigetelés!
  • kiküszöböli az elektromágneses sugárzást!
  • csökkenti a porszennyezést a levegőben!
  • energiatakarékosság
  • kiváló hőszigetelő nyáron (a téli hőszigeteléshez szükség van további szigetelőanyagra) és szélfogó!

A résztvevők aktívan bekapcsolódhatnak a reciprokális tető építésébe és egy zöldtető lépésenkénti telepítésébe (a tető tartóoszlopainak előkészítése és megalapozása, gerendák telepítése, a tető vízszigetelése és a zöldtető kivitelezése).

Előadók:

  • Németh János – specialista – természetes anyagokkal való építés és felújítás területén
  • Kolcsár Zoltán – specialista – zöldtetők és zöldteraszok területén
Még több innen:  Hírek