Home Hírek ODÚ – A “The City of Green Buildings” konferencia támogatója

ODÚ – A “The City of Green Buildings” konferencia támogatója

4 perc olvasás
1
101
ODÚ - A "The City of Green Buildings" konferencia támogatója

Az ODÚ Green Roofs támogatásával egy különleges esemény került megtartásra szeptember elején Kolozsváron, a “The city of green buildings 2015” konferencia keretében, amely rendezvény összehozta a szakértőket, szakmabelieket, helyi és központi hatóságokat, olyan cég képviselőket amelyek lefedik a teljes értékláncát a fenntartható épületeknek.

A konferenciát plenáris üléseken tartották ahol megvitatták a fenntartható épületek fejlesztését, az energiafogyasztást az épületekben, építkezési vonásokat ami a fenntartható épületek megépítését és rehabilitációját illeti, az ilyen projektek finanszírozását, mindezt egy komplex szemszögből nézve, figyelembe véve a gyakorlati, politikai, és kereskedelmi elemeket és a konkrét megvalósítást.

A konferencia kiváló lehetőséget kínált a szakemberek és a szakmailag érintett felek számára, hogy közös érdekeket találjanak és lefektessék egy jövőbeni közös munka alapjait. Így a The City of Green Buildings Konferencia egy interdiszciplináris fórum, amelyben bemutatják és megvitatják a legújabb innovációkat, tendenciákat, aggályokat és a felmerült gyakorlati, politikai és kereskedelmi kihívásokat és a fenntartható épületek terén alkalmazott megoldásokat.

ODÚ - A The City of Green Buildings konferencia támogatója

Ebben az évben a konferencia témája egy kérdés elemzése volt: “to build or to transform/ építeni vagy rehabilitálni?” vagyis a meglévő épületek rehabilitációja során felmerült kihívásokról szólt, hogy megfeleljenek egy fenntarthatósági tanúsítvány követelményeinek.

A programra egy barátságos légkőrben került sor, profi előadókkal. A konferencia előtt megtartották az egy hetes “The City of Green Building Academy” oktatási programot, a zöld építmények és a fenntartható épületek mélyebb megértése céljából. Az ülésen részt vettek diákok, mérnöki és architektúra szakon végzett friss diplomások több országból, egyetemi oktatók irányításával, illetve környezetbarát megoldásokat teremtő cégek képviselői által.

Az Odú – Green Roofs támogatja úgy technikailag mint anyagilag a jövő szakembereinek tevékenységeit, abban a törekvésükben, hogy visszatérjenek a zöld építményekhez.

Még több innen:  Hírek